Meditaties

Programma najaar 2021:

‘Leven-in-aandacht’:  Iedere eerste zaterdagochtend van de maand is er een meditatie vanuit boeddhistisch-christelijke inspiratieDit bestaat uit mediteren onder begeleiding van muziek, poëzie, woorden ter bezinning, het zingen van mantra’s, een lichaamsgerichte meditatie en momenten van stilte.
Afhankelijk van de covid-19 maatregelen wordt het zingen van mantra’s in deze periode vervangen door het luisteren naar mooie muziek.
Deze meditatie verzorg ik samen met mijn man Toon Vessies, geestelijk begeleider. 
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer. 
Data in 2022: 5/2 – 5/3 – 2/4 – 7/12 – 4/6 – 2/7  van 9:30u. – 10:30u. / Inloop vanaf 9:15u.
Na afloop is er thee /
Aanmelden niet nodig / Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.  

Mediteren in de natuur:  Zondag blijft voor mij altijd een speciale dag, een dag die uitnodigt om tot rust te komen. Mediteren kan hierbij helpen, de tuin van ‘Moeder Aarde‘ is een heerlijke plek hiervoor. Je kunt er de helende werking van de natuur ervaren, zodat je zintuigen zich als vanzelf meer openen, en er in jou een gevoel van rust en ruimte kan ontstaan. Mediteren betekent met aandacht zijn bij wat ons beweegt … in ons en buiten ons … 
Deze meditatie brengt de focus in het lichaam en op de ademhaling. Een deel ervan bestaat uit zachte oefeningen met als doel de energie in het lichaam meer te laten doorstromen, waardoor je als vanzelf ontspant.
Ik nodig je van harte uit in de ‘Buurttuin Zoete Aarde’, Broekwegzijde 195, Zoetermeer.
Data: zondag 16/5 – 30/5 – 11/7 – 18/7  – 15/8 – 19/9  van 10:00u – 11:15u
Deelname €5,= incl. koffie/thee. Graag aanmelden op via e-mail:  zijndoorzien@hotmail.com

Nadabrahma Meditatie: Nadabrahma is een oude Tibetaanse meditatie-techniek, en betekent letterlijk  ‘Alles is klank’. Klank is vibratie, leven, energie. Dus alles wat leeft is energie en wil stromen. Wij kunnen stromen als we in balans zijn, en met name als geven en ontvangen in balans zijn. Voor velen van ons is het moeilijk om vrij te kunnen geven of vrij te kunnen ontvangen.  De beweging in de Nadabrahma bestaat dan ook uit 2 gebaren:
de beweging naar buiten (yang) en de beweging naar binnen (yin). Door de herhaling ontstaat verdieping.
De Nadabrahma meditatie bestaat uit een opeenvolging van klank, beweging en stilte, met als doel onszelf in balans te brengen. 
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer op zondag 17 oktober van 10:00u – 11:30u.
Ko
sten €5,= /  Voor aanmelding stuur een mailtje naar: zijndoorzien@hotmail.com 

Ademmeditatie: De ademhaling is de brug tussen lichaam en geest en brengt je in het Hier-en-Nu. Alles om je heen heeft invloed op je ademhaling, zelfs het sluiten van je ogen. En omgekeerd heeft de manier waar op je ademt veel invloed op hoe je je voelt. Een vrije en volle ademhaling helpt je te ontspannen en maakt je energieker, levendiger. 
In deze actieve meditatie beginnen we met wat oefeningen om ons bewust te worden van onze ademhaling en deze meer vrij te maken. Daarna volgt een ademmeditatie zittend op een stoel.
De geleide ademmeditatie werkt reinigend op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Een verdiepende ademhaling maakt dat je meer in contact bent met jezelf.
Fijn om open, ontspannen en energiek je dag in te gaan!
Ervaring met lichaams- of ademwerk heb je niet nodig. Makkelijke kleding is aan te bevelen.
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer op zondag 21 november
van 10:00u – 11:30u.
Kosten €5,= /  Voor aanmelding stuur een mailtje naar: zijndoorzien@hotmail.com  

Hartchakra Meditatie: Deze meditatie gaat over het reinigen en het openen van het hart, het gaat over geven en ontvangen, en brengt je op de weg van vrede, gezondheid en meer balans.
Deze meditatie is voortgekomen uit de eeuwenoude soefitraditie en stelt ons in staat meer vanuit het hart te ervaren. De bewegingen in deze meditatie gaan in alle windrichtingen, noord, oost, zuid en west, waarbij je loslaat wat je niet meer dient en tot je neemt waar je naar verlangt.
Vanuit het hart staan we in verbinding met de rest van het lichaam. Het is belangrijk het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te kunnen laten stromen.
Deze meditatie wordt begeleidt door muziek en bestaat uit beweging, verstillen en ervaren.  
Wil je graag meer leven vanuit je hart? Je bent van harte welkom!
Locatie: Adventskerk, Julianalaan 3, Zoetermeer op zaterdag 18 december
van 10:00u – 11:30u. 
Kosten €5,= /  Voor aanmelding stuur een mailtje naar: zijndoorzien@hotmail.com     

Speciale Nieuwjaars Meditatie! Op zaterdagmiddag 1 januari is er deze keer een feestelijke Nieuwjaarsbijeenkomst met gezongen mantra’s, onder begeleiding van hemelse zang en hartverwarmende klanken van diverse instrumenten als harp, cello en klankschalen. Verder wordt de avond ingevuld met een lichaamsgerichte meditatie, poëzie, woorden ter bezinning en een lichtviering.  het programma verzorg ik samen met mijn man Toon Vessies en in samenwerking met muzikaal talent van The Sound of Love’, gevormd door Linda Hessing, Peter van den Hoek en Olivier Manche.
Op Nieuwjaarsdag van 14:30 – 16:00u / inloop vanaf 14:00u / thee na afloop
Locatie is Adventskerk, Julianalaan 3, te Zoetermeer.
Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.  
Voor deelname graag een mailtje sturen naar zijndoorzien@hotmail.com 
Helaas is deze bijeenkomst uitgesteld naar een ander moment!

 

Pagina bekijken